• Goedkope verzending!
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Niet goed, geld terug
Menu

Kippenren

Wij zijn momenteel bezig met het inrichten van deze categorie. Binnenkort vind u hier alle producten.

Kippenren

Een kippenren is er voor alle kippen. Een kip moet vrij kunnen rond scharrelen. Want zegt u nu zelf, u wilt toch ook liever vrij rond kunnen lopen? Met een kippenren geeft u uw kippen genoeg vrijheid om lekker te kunnen scharrelen. Het geeft niet alleen de kippen een fijn gevoel, maar ook uzelf.

Belangrijk voor een kippenren

Een kippenren is meestal gemaakt van hout en gaas. De kippenren van Kippenhokplezier zijn gemaakt van topkwaliteit hout en stevig gaas. Zodat de kippen niet zomaar losbreken. Kippen staan er om bekend dat ze makkelijk materialen kapot kunnen maken met hun snavels. Daarnaast zorgt een stevige kippenren er ook voor dat roofdieren niet bij de kippen kunnen. Kippen zijn een gewilde maaltijd van vossen. Belangrijk bij een kippenren zijn de afmeting. Een kip moet voldoende ruimte hebben in zijn ren om te kunnen scharrelen. Daarom is het ras en het aantal kippen een belangrijk punt om de juiste kippenren voor u te vinden. Een gewone kip heeft meestal drie tot vier vierkante meter ruimte nodig.

Stofbad voor de kip

Een belangrijk onderdeel van een kippenren is een stofbad of zandbad. Zo’n bad zorgt er voor dat kippen geen parasieten krijgen en ziek worden. Kippen die vrij kunnen rond scharrelen vinden meestal wel een plekje. Kippen in een kippenren niet en hebben dus een bad nodig. Aan te raden is om een bak te plaatsen met een rand van 15 centimeter die open is. Dit zorgt er voor dat de kippen er makkelijk bij kunnen. Een tip is om de bak te vullen met witzand.

Kippenren bestellen

Een kippenren kopen? Kijk dan eens bij ons aanbod aan kippenrennen. Verder vindt u op Kippenhokplezier.nl ook kippenhokken zonder ren en kippenhokken. Zo zorgt u er voor dat de kippen een top plek krijgen waar ze lekker kunnen scharrelen! Als u verder nog vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen.