• Goedkope verzending!
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Niet goed, geld terug
Menu

Kippenhok zonder ren

Kippenhok zonder ren

Kippenhok zonder ren zijn ook verkrijgbaar bij Huisdierplezier. De kippenhok zonder ren zijn goedkoper dan kippenhok met ren. Het voordeel is dat u uw eigen kippenren kan maken. Natuurlijk hebben wij van Kippenhokplezier ook een kippenhokken met ren.

Ruimte in een kippenhok zonder ren

Bij een kippenhok zonder ren is het belangrijk dat de kippen voldoende ruimte hebben. Als een kip te weinig ruimte heeft, kan dit leiden tot verenpikken. Hierbij kunnen kippen elkaar ernstig verwonden en zelfs doden. Dit willen wij van Kippenhokplezier graag voorkomen en wij adviseren u graag. Drie normale legkippen hebben een kippenhok zonder ren van ongeveer 1 meter bij 0,80 meter nodig. Het kippenhok zonder ren moet ook ongeveer 1,80 hoog zijn. Zo hebben de kippen voldoende ruimte. Als is het aan te raden om altijd een iets grotere kippenhok zonder ren te kopen. Zo weet u zeker dat de kippen niet gaan veerpikken.

Kippenhok zonder ren met een legnest

Elke kippenhok zonder ren of met hebben een legnest. In een legnest kan een kip rustig zijn eieren leggen. Gemiddeld legt een kip in een week tijd 6 eieren. Daarom is het ook belangrijk dat een kip in een kippenhok zonder ren voldoende ruimte heeft in het legnest. Ook is het aan te raden om iedere dag de eieren weg te halen als u verse eieren wilt. Als u net kippen houdt kan in het begin zijn dat u in het kippenhok zonder ren maar kleine eieren vindt. In de loop der maanden worden de eieren steeds groter. Kippen leggen in de winter geen eieren en houden dus een kleine ‘winterslaap’.

Vind alles makkelijk en snel!

Op Kippenhokplezier vindt u heel makkelijk een kippenhok zonder ren voor uw kippen. Ook vindt u bij ons een kippenhok met ren en kippenrennen. Meer weten over kippenhokken? Neem dan contact met ons op.