• Goedkope verzending!
 • Achteraf betalen mogelijk
 • Niet goed, geld terug
Menu
€ 489,99
 • SSL Veilig winkelen betalen
 • Retourneren binnen 14 dagen!
Kippenhok Haani

Kippenhok Haani

€ 489,99
Beschrijving

Voldux Kippenhok Haani

 

Het kippenhok Haani met afmeting 135 x 90 x 155 cm is een prachtig nachtverblijf voor kippen uit onze eigen productie lijn, gemaakt in eigen werkplaats door gespecialiseerde vakmannen. Het kippenhok is voorzien van een ruim binnenhok waar een zitstok voor de kippen is geplaatst. Het nachthok is perfect te gebruiken in combinatie met een open dieren ren en biedt jouw dieren een veilig onderkomen. De kippen kunnen eenvoudig in en uit het hok lopen door middel van de trap aan de voorzijde van het verblijf. Daarnaast beschikt het kippenhok over een grote deur aan de linker zijde waardoor je altijd goede toegang kunt behouden tot jouw dieren en natuurlijk de eitjes. Dit kippenhok is vervaardigd uit degelijke tuinmaterialen, zo is het hok opgebouwd op een stevig houten frame welke zorgt dat de kippen altijd voldoende van de grond af kunnen overnachten. Het hok is afgewerkt met geimpregneerde rabatdelen welke onderhoudsvrij perfect buiten gebruikt kunnen worden en er is gekozen voor degelijk hang en sluit werk. Het dak is afgewerkt met dakleder welke zorgt voor een goede afwatering en zorgt dat jouw kippen ook tijdens regen lekker droog kunnen zitten. Ben je op zoek naar een onderhoudsvrij kippenhok met een levensduur tot wel 15 jaar? Dan is kippenhok Haani een perfecte aankoop.

 

Pluspunten

 • Onderhoudsvrij kippenhok met een levensduur tot 10 jaar
 • Voorzien van handige grote deur voor goede toegang tot de kippen
 • Het nachtverblijf voor kippen beschikt over een trapje voor de kippen
 • Het dak is bedekt met dakleder voor een goede afwatering
 • Afgewerkt met degelijk hang en sluitwerk

Huisdierplezier | Online dierenwinkel

Als online dierenwinkel kunnen wij voorzien in alle behoeften van huisdieren. Als je vragen hebt over wat jouw diertje nodig heeft, of waar je het beste voor kan kiezen, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij zijn beoordeeld met een 8.8!

Specificaties:
 • Afmeting: 135 x 90 x 155 cm (LxBxH)
 • Showroom: Te bezichtigen in showroom
 • Hoofdmateriaal: Geïmpregneerd hout
 • Kleur: Bruin
Keuzehulp Kippenhok

Bij het uitzoeken van een kippenhok is het belangrijk dat je kijkt naar wat het kippenhok te bieden heeft. Er zijn namelijk een aantal minimale eisen die kippen hebben aan hun nieuwe verblijf. Hieronder worden ze benoemd zodat de keuze voor jou misschien wat makkelijker is.

Kippenhok Guus XL Flamingo

Wat moet een kippenhok allemaal hebben?

-          Een afsluitbaar nachthok

-          Een legnest

-          Een zitstok

-          Een Buitenren

Nachthok
Zorg ervoor dat het nachthok een goede ventilatie heeft en een deurtje die het nachthok af kan sluiten. Door de kippen ’s nachts op te kunnen sluiten in het nachthok bescherm je ze tegen roofdieren. Ook is het beter als het nachthok weinig naden en kieren heeft in verband met bloedluis. Natuurlijk is het ook handig als het nachthok makkelijk toegankelijk is om het schoon te kunnen maken.

Legnest
Kippen leggen eieren en ze leggen deze het liefste op een rustige donkere plek. Daarom is het belangrijk dat er een legnest aanwezig is in het nachthok. Er wordt geadviseerd om per drie kippen één legnest te hebben.

Zitstok
Kippen gaan ’s nachts op stok, daarvoor hebben ze dus ook een zitstok nodig in het nachthok. Per kip moet je ongeveer 20 tot 30 cm aan zitstok berekenen.

Buitenren
Kippen houden van scharrelen. Zorg er dus voor dat ze altijd de mogelijkheid om dit te doen doormiddel van het plaatsen van een fijne buitenren.

Dierenverblijf Jelle Voldux

De grootte van het kippenhok

De afmetingen van het kippenhok zijn heel belangrijk. Kippen hebben namelijk ruimte nodig, niet alleen in het nachthok maar ook in de kippenren. Hoe meer ruimte je de kippen biedt, hoe beter.

De minimale oppervlakte per krielkip is:
Nachthok: 0,25 m2
Buitenren: 0,50 m2

De minimale oppervlakte per gewone kip is:
Nachthok: 0,5 m2
Buitenren: 1 m2

Natuurlijk heb je ook hele kleine kippenrassen die misschien wat minder ruimte nodig hebben maar ook hele grote kippenrassen die juist veel meer ruimte nodig hebben dan hier wordt aangegeven.

Een kippenhok op maat

Heb je geen passend kippenhok kunnen vinden voor jouw kippen? Dan is het bij Huisdierplezier ook nog mogelijk om te kiezen voor een maatwerk kippenhok. Deze worden gemaakt van geïmpregneerd hout en zijn onderhoudsvrij zodat jij en jouw kippen er jarenlang plezier van kunnen hebben. Heb jij al een idee in je hoofd over hoe jij jouw kippenhok graag wil en wil je weten wat hier de kosten van zijn? Neem dan contact met ons op.

Kippenhok XL Hooiberg Floor Voldux

Beoordelingen